Kent Ekeroth och Politiskt inkorrekt

Sedan en tid tillbaka har riksdagsledamoten Kent Ekeroth och hans bror Ted Ekeroth hjälpt sajten Politiskt inkorrekt med finansieringen. Det har bland annat rapporterats om av Expo. Men även sajten själv har varit helt öppen med detta. Ändå sprids i dag ”nyheten” att Kent Ekeroths bankgironummer används som insamlingsnummer till PI.

Efter att jag (Annika) deltagit i en diskussion om detta på twitter – jag ifrågasatte hur det kom sig att journalister reagerade som om detta var en nyhet och efterlyste att medierna skulle skriva om det – så fick jag ett mejl från redaktören på PI. Vi har tidigare varit i kontakt några gånger.

Han skriver till mig: ”För en gång skull har du rätt!”. Han fortsätter med att det inte var en nyhet ens när Expo skrev om det och att PI:s redaktion är glad för att Kent Ekeroth ställer upp med sitt bankgironummer.

De som jobbar med PI är mycket anonyma och ingen av dem vill registrera eller handha pengar under eget namn. Därför är de så klart glada för att Kent Ekeroth ställer upp med sitt namn för bankgironumret. Att han också samlar in pengar till PI via sin ”antiislamiseringsfon” är också känt sedan tidigare. Att han under våren talat flera gånger om att starta eller stödja SD-medier eller ”politiskt inkorrekta” medier har det också rapporterats om i riksspridda stora medier.

Att nyheten var känd sedan tidigare gör den förstås inte mindre intressant. Men i dessa tider, där googlefältet finns tillgängligt på datorn hela tiden, blir det konstigt att efterlysa något som redan skett.

Hur starka banden är mellan Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna beror nog på vem man frågar. Hela SD:s ledning anser att PI står för en saklig och bra journalistik som de gärna hänvisar till. I höstas fanns en särskild mejlbox på riksdagen från SD som gick till PI. Under valkampanjen stödde PI partiet fullt ut och publicerade då material som ibland påminde mer om internt partimaterial än fristående journalistik. Men under senhösten bestämde sig redaktionen för att klippa bandet. Man skrev på sidan att man inte längre skulle publicera politiska nyheter som rakt av rapporterade om partiet.

Ett litet tag senare avled PI:s grundare Gustav. Redaktionen uttryckte då oro för sajtens framtid. Nu har man dock enligt min uppgiftslämnare fått in nytt folk – alla som skriver gör det på frivillig basis.

Vad partiet tycker om vad Kent Ekeroth gör vid sidan av sitt riksdagsuppdrag är nästa fråga.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kent Ekeroth och Politiskt inkorrekt

  1. Ping: Politiskt inkorrekt drivs av Kent Ekeroth » Det vita fältet

  2. gerhard nilsson skriver:

    Det finns inte mycket att skriva, annat än att det som står verkar gelt korrekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s