Brunne, Zaremba och Åkesson

Igår samtalade Stockholms biskop Eva Brunne, journalisten Maciej Zaremba och SD:s partiledare Jimmie Åkesson i Engelbrektskyrkan i Stockholm.
Åkesson brukar vinna alla debatter. Oftast beror det på att motståndaren blir upprörd medan Åkesson behåller sitt lugn i alla lägen. Den här gången mötte Åkesson sina övermän. Såväl Brunne som Zaremba var lugna och reflekterande och försökte aldrig sätta dit Åkesson genom att kalla honom rasist. Ordet rasism fanns över huvud taget inte med under samtalet. Istället klargjorde Åkesson att ett vi och dom-tänkande är nödvändigt samtidigt som han vill ha homogenitet i samhället.
I det här sammanhanget kom Åkesson till korta. Han hade inte svar på de frågor som ställdes och han tilläts inte sätta agendan. När han fick frågor tog han ett ab partiets standardsvar och drog till med det. När Brunne talat om sina åtta år som kyrkoherde i Flemingsberg svarade han med pizzaargumentet, dvs kultur kan komma till Sverige utan att ta med invandrare hit. Sedan talade han om hur ingen vill bo i Malmö längre. Brunne talade då med värme om sin hemstad. Efter det sa Åkesson att Brunne lever i en skyddad verkstad i kvarteren runt Engelbrektskyrkan.

Åkesson sa att en del invandrare vägrar integration. Zaremba frågade hur de gör då. Åkesson svarade att de vill ha olika simtider för män och kvinnor i badhuset och de vill bygga moskéer. Zaremba svarade att han inte tror det spelar någon roll om man så simmar ensam hur integrerad man är. Brunne sa att moskéer ligger i källare men att om man bygger nytt så kan det bli vackert.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Brunne, Zaremba och Åkesson

  1. Ping: Tweets that mention Brunne, Zaremba och Åkesson | Svensk, svenskare… -- Topsy.com

  2. Ping: Anmärkningsvärt 09 February 2011 — Being Micke Kazarnowicz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s