Jimmies nya ord?

Idag skriver Aftonbladet om hur Sverigedemokraterna ändrat sitt språkbruk till mjukare formuleringar som ibland kan vara svåra att tolka. 

Sedan används några av de ord som vi listat i boken Svensk, svenskare…Ett reportage om Sverigedemokraterna.

Vi vill påpeka att ordlistan Aftonbladet syftar på återfinns i kapitlet som handlar om SD på nätet. Vi har inte sagt att alla orden i ordlistan brukas av Jimmie och hans kamrater i ledningen utan pekar på att det är ord som flitigt används av SD-sympatisörer på internet. Sen finns det ord som också används flitigt av partiledningen, men vi har inte gjort någon uppdelning av vilka ord som används var.

Den ursprungliga ordlistan hittade vi på bloggen Politik 2.0 där den hade sammanställts av Nikke Lindqvist som har god koll på samtalen i diskussionsforum. Nikke var generös och lät oss använda listan och vi lade till och drog ifrån, med glimten i ögat. Det ord som vi efteråt inte tycker hör hemma i listan är straffrabatt, som är ett vedertaget begrepp inom juridiken.

Antidemokratisk – är inte en beteckning på någon som mot­arbetar demokratin utan används flitigt om alla som inte aktivt underlättar för Sverigedemokraterna. Ursprungligen användes termen enbart om kommunister, men i debattens hetta har användandet utvidgats till att omfatta alla som inte aktivt underlättar för sd.

Avskräde – motdemonstrant

Den grå sörjan – är ofta en beteckning på regeringspartierna men kommer ur ett tidigare uttryck som i vit makt-kretsar användes om resultatet av integration.

Fågelskrämma – motdemonstrant som klär sig schavigt.

Invandrarkramare – kallas så gott om alla som står fast vid svensk flyktingpolitik.

Kriminell – definieras inte som någon som begår kriminella handlingar utan kan lika gärna vara beteckningen på en per­son med tveksam moral och etik.

Kulturberikare – ett begrepp som används flitigt bland mer extre­ma nationalister som Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti. Vi uppfattar det som ett djupt rasistiskt uttryck eftersom det innebär att man skrattar åt en person med mörk hudfärg samtidigt som man ger en känga till alla dem som uppskattar mångkultur. Kent Ekeroth använder termen flitigt.

Massinvandring – svensk flyktingpolitik

Multikulturalist – en person som uppskattar mångfald.

Mångkulturalist – se ovan.

Ohlys stormtrupper (ibland Monas och Ohlys stormtrupper) – är en beteckning på hela det rödgröna blocket.

Politiskt korrekta, PKism och PKister – är beteckningen för alla som inte är sverigedemokrater. Motsatsen är politiskt in­korrekta vilket här blir ett positivt laddat ord.

Svenskfientlig – rasism riktad mot svenskar, men kan också an­vändas om alla som inte tycker som Sverigedemokraterna.

Straffrabatt – det svenska rättsystemet innebär att man får en dom, inte en dom per brott. Detta kallar Sverigedemokra­terna för att man får straffrabatt.

Våldtäktsvåg – en kraftig ökning av våldtäkter som sd anser sig ha upptäckt. Kampanj med exakt samma tema drivs un­der sommaren av en organisation kring Info14 och Svensk­arnas parti.

Yttrandefrihet – är inte rätten att få framföra sin åsikt, utan rätten att kräva att någon annan ska underlätta för sverigedemokrater att framföra deras åsikter. Deras yttrandefrihet begränsas när andra ifrågasätter den.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jimmies nya ord?

 1. mopsen skriver:

  Kulturberikare – det ordet hörde jag första gången 1974 i passagen mellan Centralstationen och T-Centralen. Det sades av en polisinspektör i samband med ingripande mot tiggare.

  Ohlys stormtrupper – ja, uttrycket används och avser AFA. Inget annat.

  Straffrabatt – avser ”mellankommande brottslighet” d v s att den som nyligen dömts slipper fåföljd om inte det nya brottet har högre straffvärde än det som vederbörande dömts för.

  Hälsar

  Stellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s