Sverigedemokraterna har samma program då som nu

Idag inleder Aftonbladet en granskning av Sverigedemokraterna. De har också gjort en film. Här är också en bra tidslinje.

Den här första artikeln och filmen innehåller ingenting som inte har sagts förut. Det är till och med konstigt att kalla det granskning eftersom allt redan sagts av Expo tidigare. AB har inte ens kunnat skriva under artikeln själva eftersom de lutar sig så tungt mot Expo.

Vi förstår inte riktigt varför man gör så här – om och om igen. Särskilt som man inte på något vis visar att politiken är densamma. Det enda man gör är att visa att Sverigedemokraterna har paketerats om. Det kan alla se. Den intressanta frågan är ju faktiskt om politiken är densamma eller inte. Men den frågan ställs inte. Expos Daniel Poohl antyder det i slutet av filmen. Han säger att det är svårt för partiföreträdarna att ta avstånd från vad partiet var tidigare. Men inte varför det är svårt.

 Aftonbladet har varit på kommundagarna och där har de träffat Jimmie Åkesson, Björn Söder, Mattias Karlsson och Richard Jomshof och de säger allihop att det finns sådant som inte var bra i början. Det är lite intressant att de säger så. De låter som de brukade för ett par år sedan. Men i partiledardebatten mot Mona Sahlin i höstas sa Åkesson att partiet inte har några rasistiska rötter. Även Erik Almqvist har varit inne på samma spår under hösten. I en debatttråd på Flashback sa Erik: – SD har aldrig bedrivit någon som helst nazistisk eller rasistisk politik. Det är den senaste fasen av imagebytet.

När vi intervjuade partiets företrädare under sommaren ställde vi frågor om politiken. Då  fick vi också svar på vad som skiljer partiet från nu och då. Vi fick veta att det enda som skiljer är framtoningen. Partiprogrammet från 1988 tycker de flesta ledande sverigedemokrater är bra.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sverigedemokraterna har samma program då som nu

 1. mopsen skriver:

  Bra! Idag inleder MOPSEN en granskning av (s) aktiviteter alltifrån Rasbiologiska Institutet, Stämplandet av rött ”J” i judarnas pass, 70 000 tvångssteriliseringar, av enligt (s)nundermånligs människor, som pågick ännu på 1970-talet.
  Bjud gärna upp tii dans, men musiken bestämmer faktiskt undantagsvis i just detta fall jag.

  • En riktig svensk som delar med sig skriver:

   Vad har det här med (s) att göra? Kan ni Sverigedemokrater inte stå upp för er historia istället för att mygla med den? Kan ni inte det, är det högst troligt ni inte är mindre rasister eller främlingsfientliga heller. Skillnaden är väl att SD lyckats få alla smygrasister att rösta på SD numera eftersom paketet är snyggare. Man ser ute i kommunerna hur Sverigedemokrater beter sig.

   Och speciellt för Sverige tycker jag inte SD är. Ni smutskastar ju till och med svenskar som säger emot er och argumenterar intellektuellt och börjar kalla dem muslim-älskare med mera, som att ni skulle vara den sanna definitionen av vad en ”äkta” svenska är och var mer för andra.

   Nu handlar det om SD, inte (S). Sluta bortförklara er med att försöka smeta av er skit på andra. Stå för vad ni är istället eller gå tillbaka och lek i sandlådan på ett dagis med ert dagisbeteende.

 2. Joakim Larsson skriver:

  Det är faktiskt lite av ett problem att vi inte har en officiell partihistorik som går på djupet. Det har ju gjorts ett par häften som tagit upp ytlig historia, men det var länge sen sist nu. Det där har lett till att ytterst få av oss ens vet hur det var att vara med på den tiden det begav sig. De flesta har ju kommit till de senaste åren.

  Hmmmm… man kanske skulle ta och skriva en bok själv? Det börjar ju bli dags. Snart är det ingen som minns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s