Bombdådet

Många har redan skrivit om sverigedemokraternas reaktioner på bombdådet. Vi har också reagerat och kommenterat dessa på twitter (den här gången var det @ahamrud). Självklart reagerar man först på det fruktansvärda med att en person kan tänka sig att spänna på sig bomber och spränga sig själv i luften mitt i Stockholm under julhandeln. Man pustar ut för att man vet att det var nära ögat att något väldigt stort och fruktansvärt inträffat.

Men eftersom vi under en intensiv tid bevakat Sverigedemokraterna går vår uppmärksamhet till dem även nu. Och vi blir förstås rädda när den första reaktionen kommer från William Petzäll som på twitter säger: vad vad det jag sa. Och när vi sedan ser hur man på SD-gruppen på facebook uppmanar anhängare att gå med i Swedish defence league – en grupp kopplad till den våldsamma English defence league – blir vi rädda för vad följden ska bli av detta vansinnesdåd.

Reaktionen hos oss blir att inte låta terrorn vinna. Vad vill terrorn? Den vill att vi ska bli rädda. Den vill att vi ska vända oss mot varandra. Den vill att vi ska splittras, den islamistiska terrorn är densamma som Baader meinhof och Rosso brigado – den vill att samhället ska förgöras för att något nytt sedan ska ta över. När islamhatarna tar islamisterna på orden och trappar upp striden så går de i fällan. De gör precis som terroristerna vill.

Idag manar Jimmie Åkesson till lugn. Det känns bra. Men även Kent Ekeroth  uttalar sig. Det ger ett splittrat intryck och man kan undra om Åkesson riktade sig till såna som oss och Ekeroth till några andra, till dem som inte vill lugna sig.

Tillägg: Artikel i SvD om SD:s reaktioner och reaktioner på SD.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bombdådet

  1. Em skriver:

    Om en högt uppsatt SD:are skulle gå ut med rasistiska uttalanden eller om SD skulle falla sönder av inre stridigheter, skulle inte ni vilja gå till oss som har sagt att detta inte kommer att ske och säga: ”Vad var det jag sa?”. Har man fått hårda motargument för något man är säker på att det kommer att ske är det en ganska naturlig sak att slänga ur sig.

    Och fel, det är inte ett pressmeddelande. Det är ett blogg-inlägg med en sammanställning av olika uttalande som ledamöterna har gjort till press.

  2. svensksvenskare skriver:

    Hej Erik. Tack för kommentar. Men jag håller förstås inte med.

    Dessutom. När jag tittar så står det inte pressmeddelande i blogginlägget. Trodde jag ändrade det innan jag la ut inlägget. Förbryllad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s