Invandringskritisk

Sverigedemokraterna är ett nationalistiskt parti. Det finns ingen anledning att använda någon annan definition. Partiet använder begreppet självt och det finns ingenting som motsäger denna ideologiska beskrivning.
Det finns dock ett utbrett nyspråk inom en rörelse runt Sverigedemokraterna. Vi tar i Svensk, svenskare upp detta språk som leder till förvirring och missförstånd. Ett att de mest missvisande uttryck som dykt upp är begreppet Invandringskritisk. Att man ska vara försiktig att använda detta begrepp har inte bara vi påpekat den senaste tiden. Därför förvånade det stort när sektor 3 och United minds använde begreppet genomgående i en debattartikel http://svtdebatt.se/2010/12/forbered-er-pa-att-sverigedemokraterna-har-kommit-for-att-stanna/ häromdagen.

Uppdatering: Här har vi tidigare skrivit om SD:s språkbruk. Medievärlden – Lyssna på SD…  och SVT Debatt – Så tolkar du..

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Invandringskritisk

  1. Hanna Hallin skriver:

    Vi som oberoende tankesmedja trevar, precis som många andra, för att hitta en relevant beteckning att beskriva partiet. Invandringskritisk är uppenbarligen inte ett lämpligt begrepp och i vår övriga kommunikation förekommer det inte. Tack för att ni uppmärksammar oss och andra på begreppet ”nationalistiskt”.

  2. Rullerå skriver:

    Frågar man SD säger de i bland att de är ett nationalkonservativt parti, rent ideologiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s